Name of Nodal/Regional Centre: MCI Nodal Centre NHLMMC, Ahmedabad Name of Medical College where Revised Basic Course Workshop will be held:

GMERS MEDICAL COLLEGE, SOLA, AHMEDABAD

Revised Basic Course Workshop: From 26/10/2021 to 28/10/2021 Program Schedule

Day – 1 (26/10/2021, Tuesday)				
Day / Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00	Introduction : ice breaking and Group Dynamics	Understand and apply concepts of group dynamics and team based functioning in teaching and learning	60 minutes	Dr. Mukeshkuma B Vora
10:00	System Approach Principles of adult learning, Learning process	a. Use principles of adult learning in the teaching learning process b. Use the system's approach for instructional design	75 minutes	Dr. Jitendra Rawa
11:15		Tea break	<u> </u>	
11:30	Goals, roles and Competencies : CBME*	a. Define goals, roles and competencies and explain the relationship between each other b. Elaborate the principles of competency based learning	45 minutes	Dr. Mukeshkuma B Vora
12:15	The IMG – Goals, roles and Competencies	a. Be sensitized to the goals, roles and global competencies as developed by the Medical Council of India	15 minutes	Dr. Mukeshkuma B Vora
12:30	Learning domains and progression of learning	a. Classify and define learning domainsb. Demonstrate a basic understanding of hierarchy of knowledge progression	30 minutes	Dr. Bhavik Doshi
1:00		Lunch		
1:45	Objectives – Writing objectives – Developing objectives from competencies, linking learning and assessment with competencies *	a. Differentiate competencies from objectives	60 minutes	MCI observer
2:45	Workshop on writing objectives *	a. Develop objectives from competencies and specify the domain and the skill level	60 minutes	MCI observer & Dr Mukeshkumar B Vora
3:45	Tea break			
4:00	Introduction to assessment	a. Elaborate the principles and types of assessment	45 minutes	Dr. Sunil Patani
		b. Explain the utility of assessment		

^{*-} use AETCOM Module and Revised UG Curriculum for this session.

Day – 2 (27/10/2021, Wednesday)				
Day / Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00	Choosing a teaching method for objectives and competencies — Workshop	Choose the appropriate teaching method for various objectives and competencies	90 minutes	Dr. Dimple Shah
10:30		Tea break	l	
10:45	Interactive and innovative teaching methods including Large Group (Demo), Small Group (with demo) and appropriate use of media	 a. Use the principles of interactive learning in a large group b. Use the principles of interactive learning in a small group c. Choose appropriate media for a given learning session 	90 minutes	Dr. Jignasa Bhalodia
12:15	Writing a lesson plan	Develop a lesson plan appropriate to the objectives and teaching learning method	60 minutes	Dr. Jigesh Shah
1:15		Lunch		
2.00 To 2.30	Assessment planning* and quality assurance,		30 minutes	Dr. Vanita Panchal
2:30 To	Writing the correct essay question,	a. Write an appropriate MCQ	30 minutes	Dr. Vaishali Mehariya
3:30	short answer question and MCQ	b. Write an appropriate essay question & Short answer question	30 minutes	Dr. Vaishali Mehariya Dr. Vanita
3:30 To 4:00		c. Group work	30 minutes	Panchal
4:00	Tea break			
4:15	Internal assessment and Formative assessment	Develop a plan for internal assessment and formative assessment	30 minutes	Dr. Sunil Patani

^{*-} use AETCOM Module and Revised UG Curriculum for this session.

Day – 3 (28/10/2021, Thursday)				
Day / Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00	Discussion on AETCOM Module: Reflection and Narrative	 a. Demonstrate the ability to use the AETCOM module for Basic Course in MET to be held b. Demonstrate the ability to write reflection & narrative on AETCOM Module c. Demonstrate readiness to launch AETCOM module in own college 	60 minutes	Dr Krina Patel
10:00	Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop – Choosing the right assessment	Choose the right assessment method for a given objective/ competency and learning method	60 minutes	Dr. Dimple Shah
11:00	Tea break			
11:15	Effective clinical and practical skill teaching	a. Teach skills effectively b. Teaching skills at the workplace c. Use a skills lab effectively	60 minutes	Dr. Nehal Patel
12:15	Assessment of clinical and practical skills	a. Assess skills effectively b. Assess skills at the workplace c. Use a skills lab to assess competency in skills d. Design a skills assessment station	60 minutes	Dr. Alka Shah
1:15	Lunch			
1:45	Assessment of clinical skills (cont.)		60 minutes	Dr. Alka Shah
2:45	Improving SDL through technology	a. Promote self directed learning (SDL) in studentsb. Use technology to improve self-directed learning	30 minutes	Dr. Jitendra Rawal
3:15	Tea break			
3:30	Feedback	Provide effective feedback to students	30 minutes	Dr. Vaishali Maheriya
4:00	Educational networking for growth	a. Understand avenues for growth in education b. Create networks in education	30 minutes	Dr. Jitendra Rawal
4:30	Post evaluation test, Feedback, Closing ceremony 30 r			

Name of Resource faculties: rBCW 26th to 28th October 2021, GMERS Medical College, Sola, Ahmedabad

Sr. No	Name	Designation	Department
1	Dr. Mukeshkumar B Vora	Professor & Head	Pharmacology
2	Dr. Sunil Patani	Professor & Head	Biochemistry
3	Dr. Nehal Patel	Professor & Head	Pediatrics
4	Dr. Krina Patel	Professor & Head	Skin & Vd
5	Dr. Jignasa Bhalodia	Professor & Head	Pathology
6	Dr. Jigesh Shah	Professor & Head	Forensic Medicine
7	Dr. Bhavik Doshi	Associate Professor	Anatomy
8	Dr. Dimple Shah	Associate Professor	Pharmacology
9	Dr. Alka shah	Associate Professor	Anesthesia
10	Dr. Vanita Panchal	Assistant Professor	Physiology
11	Dr. Jitendra Rawal	Assistant Professor	Anatomy
12	Dr. Vaishali Maheriya	Assistant Professor	Community Medicine